SYY-Tampereen syyskokous ja UKK

Posted on Updated on

SYY-Tampere ry kutsuu yhdistyksen jäsenet sääntömääräiseen syyskokoukseensa tiistaina 8.11.2016 klo 15.00. Kokous järjestetään Tampereen yliopiston Päätalon luentosalissa C7.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan yhdistyksen hallitus vuodelle 2017.

Kokouksen esityslista, toimintasuunnitelma vuodelle 2017 ja talousarvio vuodelle 2017 löytyvät oheisia linkkejä klikkaamalla.

Toivotamme kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet jäsenet tervetulleeksi paikalle osallistumaan päätöksentekoon ja suunnittelemaan tulevaa vuotta.

SYY-Tampere ry:n hallitus

SYY-Tampere esittää – Usein kysytyt kysymykset

Kiinnostaisiko järjestötoiminta myös sinua? Me SYY-Tampereessa saamme jatkuvasti paljon kysymyksiä hallitustoimintaan liittyen. Olemme nyt koonneet  niistä keskeisemmät vastauksien kera. 

Mikä se SYY taas olikaan ja mitä te sitten oikein teette siellä?

SYY-Tampere ry, eli Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden Tampereen paikallisjärjestö, toimii Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja hallintotieteiden opiskelijoiden yhteistoiminta – ja edunvalvonnan järjestönä. SYY-Tampereen tarkoituksena on edistää opiskelijoiden ja työelämän  vuorovaikutusta ja yhteistyötä sekä tarjota mielenkiintoista toimintaa opiskelijoille. Järjestämme ympäri lukuvuoden kiinnostavia työelämäpainotteisia tapahtumia, kuten esimerkiksi ekskursioita ja saunailtoja. Osallistumme aktiivisesti myös ainejärjestöjen toimintaan. Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden eli SYY:n toimintaan liittyy vahvasti ympäri Suomea järjestettävät valtakunnalliset tapahtumat.

Miksi minun kannattaisi lähteä mukaan järjestötoimintaan?

Järjestötoiminnassa mukana oleminen yleensäkin on hauskaa ja opettavaista sekä merkittävä osa yliopistokulttuuria. Osana hallitusta pääst tutustumaan uusiin ihmisiin yli ainejärjestöjen ja tiedekuntien rajojen, ja valtakunnalliset tapahtumat mahdollistavat kontaktit myös ympäri Suomen samaa alaa ja samoista asioista kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa. Valtakunnalliset tapahtumat tuovat oman ainutlaatuisen lisänsä järjestötoimintaan. Teemme yhteistyötä aktiivisesti SYY:n valtakunnallisen liittohallituksen, kattojärjestömme Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n (YKA) sekä muiden yliopistokaupunkien paikallisjärjestöjen kanssa.

SYY-Tampereen toiminnassa mukana oleminen opettaa monia tärkeitä taitoja tulevaisuutta ja työelämää ajatellen, ja ennen kaikkea tarjoaa uusia kokemuksia hyvässä porukassa. Vastuutehtävissä toimiminen SYY-Tampereessa on myös hyvä lisä myös CV:ssä.

Tarvitseeko minulla olla jotain aikaisempaan kokemusta järjestötoiminnasta?

Järjestötoiminnan aikaisempi tuntemus on etu, mutta ei välttämättömyys. SYY-Tampereen hallitukseen voi hakea mukaan, vaikka ei olisi koskaan aikaisemmin ollut mukana missään järjestössä. Me uskomme, että tekemällä oppii. Liitto myös järjestää paljon mielenkiintoista koulutusta järjestötoiminnasta ja sen kehittämisestä.

Olen fuksi. Voinko hakea mukaan hallitukseen?

Ei ole este hakea hallitukseen, vaikka olisikin vasta aloittanut opinnot yliopistossa. Meistä on hienoa, jos järjestötoiminta ja oman alan edunvalvontaan sekä työelämään liittyvät asiat kiinnostavat jo heti opintojen alusta lähtien. Tärkeintä SYY-Tampereen aktiivien toiminnassa onkin nimenomaan oma motivaatio ja kiinnostus oppia uutta. SYY-Tampere toimii hyvänä väylänä paitsi oppia lisää relevanttia ja käytännönläheistä tietoa omasta alasta, sen kautta pääsee myös tutustumaan moniin uusiin ihmisiin oman yliopiston sisällä sekä ympäri Suomen. Fuksit tai jo pidemmällä opinnoissa olevat ovat kaikki tervetulleita mukaan toimintaa.

Viekö hallituksessa mukana oleminen paljon aikaa?

Hallitustoiminta on vapaaehtoistoimintaa, ja se edellyttää sitoutumista ja motivaatiota olla mukana järjestön toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Toiminta perustuu kuukausittain pidettäviin kokouksiin ja tapahtumiin, jotka edellyttävät läsnäoloa. Tietysti me SYY-Tampereessa ymmärrämme myös sen, että ihmisillä on myös muutakin elämää järjestötoiminnan ohella. SYY-Tampereen toiminnan ei ole tarkoitus viedä kenenkään aikaa kohtuuttomasti. Kuitenkin hyvä on myös muistaa, että järjestötoiminta voi olla parhaimmillaan ja pahimmillaan juuri niin aikaa vievää ja kovatöistä, kuin siitä itse haluaa tehdä. Kun olet mukana SYY-Tampereen toiminnassa, pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan monia mielenkiintoisia projekteja, jotka varmasti tarjoavat mahtavia kokemuksia.

Olen pohtinut lähteväni mukaan johonkin järjestötoimintaan. Miksi hakisin SYY:n hallitukseen esimerkiksi ainejärjestön sijaan?

Hienoa että olet kiinnostunut toimimaan jossain järjestössä! SYY-Tampereen hallituksessa toimiminen ei sulje pois toimimista samanaikaisesti muissa järjestöissä. Teemme paljon yhteistyötä eri yhteiskunnallisten alojen ainejärjestöjen kanssa, ja toimiminen toisessa järjestössä on vain pelkkää plussaa. Sekä SYY-Tampereen että ainejärjestöjen toiminnassa mukana oleminen tuo yhtälailla opettavaista, antoisaa ja tärkeää kokemusta järjestötoiminnasta. Meidän mielestämme SYY-Tampereen vahvuutena on erityisesti se, että se on järjestönä valtakunnallinen ja toimii isomman kattojärjestön Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n alaisuudessa. Apua ja tukea on aina saatavissa, eikä paikallisjärjestöissä tarvitse jäädä yksin. SYY:n valtakunnallisten tapahtumien kautta saa myös ainutlaatuisia mahdollisuuksia tutustua oman alan opiskelijoihin ja rautaisiin ammattilaisiin ympäri Suomen.

Miten SYY-Tampereen hallituksen pääsee sitten mukaan?

SYY-Tampereen syyskokous järjestetään 8.11., ja siellä valitaan seuraavan vuoden hallitus. Hallituksen toimintaan päästäksesi sinun tarvitsee tulla paikalle kokoukseen ja ilmaista halukkuutesi toimia mukana SYY-Tampereessa. Oletko kiinnostunut hallitustoiminnasta, mutta et vielä tiedä, mitä haluaisit hallituksessa tehdä? Ei hätää! Muut hallitustehtävät puheenjohtajaa lukuun ottamatta päätetään vasta myöhemmin uuden hallituksen järjestäytyessä. Voit siis rauhassa miettiä, mikä vastuutehtävä juuri sinua kiinnostaisi eniten.

Lisätietoa SYY-Tampereesta ja hallitustoiminnasta saa lähettämällä sähköpostia simi.antti.j@student.uta.fi tai facebookin kautta. Kaikkia nykyisiä hallituslaisia voi myös rohkeasti tulla vetämään hihasta ja juttelemaan, jos jokin asia askarruttaa.

Nähdään syyskokouksessa!

Teksti: Emma Lindström

Mainokset