Katsaus SYY-Tampereen alkuvuoden meininkeihin

Posted on Updated on

SYY-Tampereen vuosi 2017 on lähtenyt liikkeelle varsin tapahtumarikkaissa merkeissä. Ennen kuin vapun juhlinnat vievät opiskelijakansan mukanaan olisikin hyvä aika katsastaa, mitä kaikkea tämän talven ja kevään aikana on jo ehtinyt tapahtua. Tammikuisten Riihimäellä vietettyjen aktiivipäivien lisäksi vuoteen on mahtunut niin ekskursioita Tampereella kuin myös ständeilyä monien eri tapahtumien yhteydessä.

SYY-Tampere on järjestänyt kaksi paikallisekskursiota mielenkiintoisiin kohteisiin täällä Tampereella. Tammikuussa heti joululomien jälkeen suuntasimme Tampereen maistraattiin, jossa kuulimme muun muassa kuluttajaoikeudellisesta neuvonnasta ja edunvalvonnasta. Maistraatti on ollut myös monipuolinen ja pidetty harjoittelupaikka opiskelijoiden keskuudessa. Huhtikuun alussa pieni joukko kävi tutustumassa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön Tampereen toimistoon. SAK:n toimistolla kuulimme ajankohtaisia kuulumisia ammattiliittojen rintamalta.

DSCN9691

Ständeily kuuluu vahvasti SYY-Tampereen imagoon. Karkkia, kyniä, haalarimerkkejä ja syytietoutta onkin tullut jaettua monissa tapahtumissa. Helmikuussa Akavan PopUp kiertue saapui Tampereelle ja myöhemmin samana kuuna SYY-Tampere osallistui yhteiskuntatutkimuksen fuksien työelämäpäivään jakamalla tiukkaa tietoa yhteiskunta-alan työllisyystilanteesta. Maaliskuussa SYY-Tampere päivysti yliopistolla sosiologiapäivien aikaan tarjoilemalla kahvia seminaariin osallistujille. Lisäksi sosiologiapäivien ohjelmaan kuului yhdessä Interaktion kanssa järjestetty brunssi, johon SYY-Tampere hommasi kahvin ja pullat.

IMG-20170206-WA0009
SYY-Tampereen pojat Antti, Saku ja Vili päivystämässä yhteiskuntatutkimuksen fuksien työelämäpäivässä. 
20170323_124907
Sosiologiapäivillä Johanna ja Emma jakoivat kahvia, kyniä ja haalarimerkkejä opiskelijoille. Lisäksi järjestettiin leffalippujen arvonta kaikkien päivien aikana liittyvien uusien jäsenten kesken!

Huhtikuussa herkuteltiin myös pannukakulla, kun valtakunnalliset SYY-lätyt järjestettiin paikallisjärjestöjen puolesta eri puolilla Suomea. Päivystimme Interaktion, Staabin ja Iltakoulun tiloissa aamupäivästä ja piristimme nälkäisten opiskelijoiden torstaipäivää herkullisilla pannukakuilla ja mehulla. SYY-Tampere panosti SYY-lättyihin täysillä, ja tarjolla oli myös vegaanisia ja gluteenittomia pannukakkuja, jotka menivät hyvin kaupaksi.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Johanna ja Pauliina tarjoilevat pannukakkuja Interaktion fukseille Metelle ja Tuulille. 

Kevät ei kuitenkaan ihan tähän vielä lopu, vaan reilu viikon päästä SYY-Tampere yhdessä Interaktion kanssa suuntaa ulkomaan ekskursiolle Pietariin! Luvassa on ainakin antropologiseen museoon tutustumista, sosiologista kaupunkikierrosta ja tietenkin laivareissu mahtavassa seurassa.

Ja vaikka syksy tuntuukin vielä kaukaiselta, on SYY-Tampereen katse jo tulevissa SYYspäivissä, jotka meillä on kunnia isännöidä rakkaassa kotikaupungissamme. SYYspäivien suunnittelu on jo startannut, ja jos haluat tulla mukaan järjestämään SYY:n suurinta vuotuista tapahtumaa, joka kerää yhteen yhteiskunta-alan opiskelijoita ympäri Suomea, ota yhteyttä SYY-Tampereen hallituksen puheenjohtajaan Emmaan.

Teksti ja kuvat: Johanna Lindgren

Mainokset