Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen valtuustovaalit lähestyvät – sinustako SYYn ehdokas?

Posted on Updated on

Saatatkin jo tietää, että Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen (YKA) valtuustovaalit koittavat jälleen kerran ensi marraskuussa. Nyt on opiskelijajäsenistön aika aktivoitua ja varmistettava opiskelijoiden äänen kuuluminen YKAssa tulevaisuudessakin, kun uusi valtuusto aloittaa toimintakautensa vuoden 2018 alussa. SYY kannustaa sinua ja muita jäseniään asettumaan ehdolle tulevaan valtuustoon.
YKAn valtuusto käyttää järjestön ylintä päätösvaltaa ja sen toimintakausi on neljän vuoden pituinen, kokoustaen vähintään kaksi kertaa vuoden aikana. Valtuusto nimeää muun muassa YKAn hallituksen ja määrittelee YKAn toiminnan suuntaviivat. Tämän vuoksi on hyvin tärkeää, että myös seuraavassa valtuustossa meidän alan opiskelijat ovat läsnä. Tämä on paras mahdollinen lähtökohta opiskelijoiden äänen kuulumiseen YKAn toiminnassa.

Vaalien ehdokasasettelu alkaa 1.6. ja päättyy 25.9. Tärkeintä on muistaa, että voit asettua ehdolle, kunhan olet liittynyt YKAn jäseneksi viimeistään 31.8. Sama takaraja on äänikelpoisuudessa, eli 31.8. mennessä liittyneet voivat sekä asettua ehdolle, että äänestää vaaleissa. Vaalit ja äänestysaika ovat 1.11.-23.11. Näissä valtuustovaaleissa äänestys tapahtuu sähköisesti, eli homma on todella simppeliä. Äänestysjärjestelmään kirjaudutaan YKAn jäsennumerolla ja varmistus tehdään verkkopankin kautta.

Jos olet kiinnostunut ehdolle asettumisesta tai vaaleista yleensä, ota yhteyttä vaalivastaavaan Johanna Liljeroosiin. (liljeroos.johanna.m@student.uta.fi)

SYY välittää lisätietoa vaaleista myöhemmin. Seuraathan SYYtä myös Facebookissa ja Instagramissa , niin pysyt menossa mukana!

https://www.facebook.com/yhteiskuntaalanylioppilaat/?fref=ts
https://www.instagram.com/syyinsta/
http://www.yhteiskunta-ala.fi/syy/
http://www.yhteiskunta-ala.fi/

Mukavaa ja aurinkoista alkukesää kaikille, palaillaan taas syksymmällä niin valtuustovaalien kuin SYYspäivien merkeissä 🙂

– Johanna Lindgren, SYY Tampereen tiedotusvastaava

Mainokset