SYYspäivät Turussa 19.-21.10.

Posted on Updated on

Taas on yhdet SYYspäivät onnistuneesti takana! Tänä vuonna nämä valtakunnalliset yhteiskunta-alan opiskelijoiden karkelot järjestettiin Turussa. Kaiken kaikkiaan osallistujamäärä huiteli peräti 130 paikkeilla, ja meiltä Tampereeltakin oli mukana varsin kiitettävä edustusjoukko.

image1
Tänä syksynä yhteiskunta-alan opiskelijat kutsui koolle Suomen Turku. Kuva: SYY-Tampere 

Siltä varalta, että joku on onnistunut välttämään SYYspäivien markkinoinnin somessa ja yliopistolla, kerrataan vielä lyhyesti mistä on kyse. Joka syksy järjestetään kaikille Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaille yhteinen viikonloppu, jossa kouluttaudutaan, tutustutaan ja pidetään hauskaa yhdessä kahdeksan paikallisjärjestön voimin. Järjestävänä tahona toimii aina yksi paikallishallitus, joka kutsuu koko poppoon omaan yliopistokaupunkiinsa.

Turussa tunnelma oli jo perjantaina katossa. Yliopistolla kuulimme viikonlopun avaussanat SYY-Turun puheenjohtaja Kaisa Pietikäiseltä, Simo Pöyhöseltä liitostamme eli Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:ltä, Turun yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittiselta asiantuntijalta Joni Kajanderilta sekä Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Janne Virtaselta. Kiinnostuneet pääsivät myös seuraamaan SYYn liittohallituksen kokousta, jossa muun muassa juonittiin tulevia vuosijuhlia Helsingissä.

Loppuilta kuluikin iloisissa merkeissä panimoravintola Koulussa, kun pääsimme viikonlopputunnelmiin yhdessä vanhojen ja uusien naamojen kanssa. Yksi SYYspäivien parhaista puolista onkin se, että pääsee tutustumaan oman alan opiskelijoihin toisista kaupungeista. Muutama huurteisen äärellä vaihdettu sana voi johtaa iloiseen jälleennäkemiseen  vähintäänkin seuraavilla SYYspäivillä, mutta parhaassa tapauksessa myös myöhemmin työelämässä!

Majoitus meille oli järjestetty Omena-hotelliin. Sieltä kömmimme aamuvarhaisella halki kirpakan syysaamun kampusalueelle, missä päivä lähti kunnolla käyntiin kahvin ja aamiaisen voimin. Yliopistolla päästiin asian ytimeen: työpajoissa opittiin kiinnostavista ja ajankohtaisista aiheista, kuten sijoittamisesta, yhteiskuntatieteilijän oman osaamisen tunnistamisesta, yrittäjyydestä ja vaikuttamisesta sekä henkilöbrändäyksestä. Pääsimme myös hiomaan CV:t timanttisiksi alkavaa kesätyönhakuruljanssia varten ja saimme maistiaisen siitä, mitä on olla töissä järjestössä.

Lounastauon jälkeen vuorossa olivat miniluennot. Kaksikielinen kaupunki oli järjestänyt hyvän kuullunymmärtämisharjoituksen, kun Elina Pirjetanniemi Åbo Akademista piristi meitä pitämällä ruotsiksi luennon otsikolla Behövs samhällsvetare till något? Helena Siipi puolestaan puhui innostavasti filosofian roolista, mikä näin yhteiskuntatieteilijän näkökulmasta osoittautui varsin ajatuksia herättäväksi tietoiskuksi. Kahvitauon jälkeen ääneen pääsi vielä taloussosiologi Arttu Saarinen. Yhteiskuntatieteilijä totuuden etsijänä -luento vei mennessään – tätä luennoitsijaa oli etukäteen mainostettu mukaansa tempaavaksi puhujaksi, eikä syyttä!

Päivän jälkeen uudet ajatukset ja näkökulmat jätettiin suosiolla takaraivoon hautumaan – oli aika siirtyä kohti illan suurta spektaakkelia. Virkamiehet päästettiin vapaalle loistavilla sitseillä Saaristobaarissa, ja niin työelämäteemainen päivä vaihtuikin jatkoiksi Turun yöelämässä…

image2.jpeg
SYY-Tamperelaisia matkan päällä. Kuva: SYY-Tampere

Vielä sunnuntainakin SYY-Turku tarjosi ohjelmaa ja yhteisöllisyyttä vierailleen. Osakuntasalilla pidettiin sillis, jossa pääroolissa olivat tietenkin tarjoilut ja rento tunnelma. Hiljalleen alkoivat junantuomat yhteiskuntatieteilijät suunnata kohti kotikaupunkejaan, ja niin me tamperelaisetkin päädyimme kotiin monta uutta tuttavuutta, kokemusta ja muutamaa haalarimerkkiä rikkaampina. Nyt jäädäänkin sitten jännäämään, mikä kaupunki meidät ensi syksynä kokoaa koolle!

 

 

Valtavat kiitokset vielä erityisesti SYY-Turun hallitukselle hienon viikonlopun järjestämisestä, sekä joka ikiselle SYYspäivillä mukana olleelle!

 

SYYstunnelmissa,

Tuuli

SYY-Tampereen viestintävastaava

 

P.S. Jos SYY-kärpänen puri sinua Turussa, tai jos et tällä kertaa päässyt mukaan mutta olet muuten kiinnostunut SYY-Tampereen toiminnasta, olet erittäin tervetullut syyskokoukseen keskiviikkona 7.11. klo 17 Päätalon luentosaliin A2A! Siellä voi hakea ensi vuoden hallitukseen tai muuten vaan tunnustella meininkiä 🙂

 

DSC04100.jpg
SYYspäiväjengi mahtui juuri ja juuri ryhmäkuvaan Turun yliopistolla. Kuva: Olli Jakonen

 

Mainokset