YKA:n urapalvelu auttoi nappaamaan harjoittelupaikan

Posted on Updated on

beverage-coffee-desk-877695
Uravalmennus voi auttaa ottamaan seuraavan askeleen kohti unelmien työpaikkaa.

Tervehdys ja mukavaa toukokuuta!

Kevät saapui taas tänäkin vuonna pitkän talven jälkeen. Opiskelijoiden loppuvuosi koostuu usein alati kasvavista deadlineista, vapusta, kesälomahaaveilusta sekä työnhausta. Kuinka monella on näin kesän korvilla takanaan pitkä ja omaa jaksamista koetellut kesätyön tai harjoittelupaikan hakuprosessi? Allekirjoittaneella ainakin. Neljännen vuoden opiskelijana tulevan harjoittelupaikan etsiminen on tullut yhä ajankohtaisemmaksi, mikä tarkoittaa sitä, että pölyttyneet ansioluettelot ja työhakemukset on ollut aika kaivaa esille ja muokata niitä nykyosaamistani vastaaviksi. Työhakemuksen sekä ansioluettelon rakentaminen sisältävät useita vaiheita. Kokemuksen, oman osaamisen sekä taitojen sanoittaminen voivat tuntua monesta opiskelijasta hankalalta, jos taustalla on lyhyitä kesätyökokemuksia ja käsissä hajanaisia opintoja. Tuleva työelämäpolku voikin vaikuttaa epäselvältä horisontissa siintävältä päämäärältä, puhumattakaan siitä kuinka sitä johtavalle polulle pääsisi matkaan.

Oma harjoittelupaikan etsiminen sisälsi lukuisia työtunteja, työhakemuksia ja harmaita hiuksia. Oli hankalaa hahmottaa, että mitä olin tähän saakka oppinut työtehtävistäni sekä yliopisto-opinnoistani ja kuinka voisin tuoda sen esille työpaikan saamista edistävällä tavalla. Erilaiset koulutukset, kuten SYY:n ja Interaktion järjestämä CV-paja ja Aktiivipäivät, auttoivat tunnistamaan perinteisiä työhakemusten ja ansioluetteloiden erheitä, joita olin tehnyt. Jouduin kuitenkin toteamaan kevään edetessä, että olin yhä ilman haastattelukutsuja ja harjoittelupaikkaa. Tässä vaiheessa aloin pohtimaan, että olisiko ulkopuolisesta näkökulmasta hyötyä hakuprosessissa. Voin ilokseni todeta, että oli.

YKA tarjoaa erinomaisia ura- ja työhyvinvointiohjauspalveluita yhteistyössä työvalmennus Futuurin kanssa. Olitpa sitten opiskelija, vastavalmistunut tai työelämällesi uutta suuntaa hakeva liiton jäsen, YKA:n urapalvelut voivat olla seuraava oikea askel työpolullesi. Tarkemmat tiedot tarjottavista palveluista löytyvät YKA:n urapalvelujen nettisivuilta, mistä pääsee helposti varaamaan aikaa niin työkyky-, työhyvinvointi- kuin uraohjaukseenkin. Itselleni työnhakuprosessissa uraohjauksesta oli suuri apu. Ajan varaaminen oli helppoa ja sain konkreettisia neuvoja, kuinka kehittää ansioluetteloani, työhakemuksiani sekä LinkedIn-profiiliani.

Kävimme uravalmentajan kanssa yhdessä läpi aiempaa työhistoriaani, opintojani sekä kiinnostuksen kohteitani ja sanoitimme näistä muodostunutta tietotaitoa yhdessä. Sain preppausapua myös tulevia työhaastatteluja varten ja keskustelimme yhdessä siitä, mitä minun kannattaa korostaa ja millä tavalla tuoda kiinnostuksenkohteitani esille. Ulkopuoliset näkemykset auttoivat laajentamaan myös omia ajatuksiani ja voinkin todeta, että uraohjauksen neuvojen avulla onnistuin nappaamaan itselleni mieleisen harjoittelupaikan. Suosittelen!

YKA:n ja SYY:n liiton hienous piilee siinä, ettei tarvitse olla omien työelämää koskevien pohdintojensa kanssa yksin. Apua löytyy sitä tarvitseville monissa eri muodoissa.

Aurinkoisin terveisin,

Jasmin

SYY-Tampereen ainejärjestövastaava